Wie mag er met ons mee?

     - Iedereen die ouder is dan 15 jaar en groter dan 140 cm. Ben je jonger en/of kleiner, dan mag je alleen mee onder begeleiding van een volwassene.

Hoe groot kan onze groep zijn?

     - Er kunnen maximaal 12 personen meevaren op onze boot. Is de groep groter dan kunnen we de groep opsplitsen. Voor de mensen die achterblijven is er voldoende vertier aan de kade. De haven van Scheveningen heeft diverse gezellige eettentjes en kroegjes.

Ik wil foto's maken, kan dat?

     - Ja hoor, foto's maken is geen probleem. Echter nemen wij geen verantwoordelijkheid voor verlies of schade aan uw toestel!

Het regent en het waait hard, gaat de toer dan nog door?

     - In principe varen we bij lichte regen gewoon, er zijn wel een beperkt aantal regenpakken beschikbaar. Gaat u van huis met regen, neem dan iig een eigen regenpak mee. Ook bij harde wind wordt er gewoon nog gevaren. Maar bij windkracht 7 houden ook wij het voor gezien.

Is het gevaarlijk en zijn we dan verzekerd?

     - Kapitein Pieter heeft ruim 45 jaar ervaring, een echte zeerot dus! Hij is zich bewust van het gevaar van de zee en zal nooit de opvarende onnodig in gevaar brengen. Tevens zijn onze opvarende verzekerd volgens P&I. 
P&I is een afkorting van de Engelse woorden Protection & Indemnity (bescherming en schadeloosstelling).

Krijgen wij nog een uitleg of training voor we gaan varen?

-  Iedereen krijgt voordat de boot gaat uitvaren een uitleg over wat wel en wat niet mag aan boord. Tevens worden alle veiligheids instructies goed doorgenomen en krijgt iedereen een zwemvest. Het zwemvest is verplicht bij ons aan boord. Hoe goed u ook kunt zwemmen, zonder zwemvest wordt er niet uitgevaren! 
Pas als iedereen voorzien is van een goed passend zwemvest en als niemand meer vragen heeft, varen we uit en kan het grote genieten op zee beginnen!